Dermal Piercing Yaptırmadan Önce Okuyun

Dermal Piercing Yaptırmadan Önce Okuyun

Noktalı piercing olarak da bilinen dermal piercingler, aksesuarın cildin altına yerleştirilerek yapılır. Diğer vücut piercinglerinin (küpeler veya göbek piercingleri gibi) aksine, dermal piercinglerin bir çıkış noktası yoktur. Bunun yerine, aksesuarın alt kısmında yer alan çapa ile derinin altına yerleştirilir.

Dermal Piercing

Son dönemde gençler arasında en çok kullanılan piercing türü arasında yer alan bu model vücudun pek çok bölgesine uygulanabilir. En çok kullanılan bölgeler;

  • Ense
  • Kol
  • Karın ve Göğüs Bölgesi
  • Elmacık ve Köprücük Kemikleri
Göğüs Dermal Piercing
Göğüs Dermal

Dermal Çapa: Düz tabanlı ve yuvarlak tabanlı olmak üzere iki tür dermal çapa çeşidi vardır. Düz tabanlı olanlar dışarı çıkma riskini azalttığı için en çok tercih edilenler arasında yer alır.

Dermal Yüzey: Derinin yüzeyinde görünen başlıktır ve değiştirilebilir.

Barbell: Giriş ve çıkış noktasıdır. Cildin yüzeyine derinin sıkıştırılması ve ardından delinmesiyle yerleştirilir. Yüzey delme işlemi için yaygın olarak kullanılır.

Divers: Bazı durumlarda, önceden ayarlanmış mücevherlere sahip sivri uçlu bir taban olan bir dalgıç ile dermal bir piercing görebilirsiniz. Bu, iğne yerine cilt yüzeyinin altına delinerek yerleştirilir ve yerleştirildikten sonra değiştirilemez.

Hassas ciltler için cerrahi çelik olarak tabir edilen implat sınıfı paslanmaz çelikler tahrişe neden olabileceğinden bu piercing türleri için en çok tercih edilen titanyum metalleridir.

İLGİLİ YAZI: Dil Piercingi Yaptırmadan Önce Mutlaka Okuyun

Ense Dermal Piercing Modeli
Ense Dermal

Dermal Piercing Nedir

Mikrodermal piercing veya tek nokta piercing olarak da bilinen dermal piercingler, cildin yüzeyine yaslanan piercinglerdir. Tamamen düz etki, dermal piercinglerin ayrı bir giriş ve çıkış noktasına sahip olmaması nedeniyle oluşur; bunun yerine, doğrudan derinin altına bir dermal çapa yerleştirilir. Bu çapa yaklaşık altı veya yedi milimetre uzunluğundadır ve üst kısmı cildin yüzey tabakasına oturur ve dermisin hemen altında boncuklar varmış gibi görünmesini sağlar. Aksesuar daha sonra direğin üst kısmına vidalanarak takılır.

Göbek Dermal Piercing Modeli
Göbek Dermal

Dermal piercingleri bu kadar popüler yapan şey, vücudun hemen hemen her düz yüzeyine yerleştirilebilmeleridir, bu da vücudun normalde delmesi zor olan kısımlarını değiştirmeyi kolaylaştırır. Bununla birlikte, dermal piercing yaptırırken dikkatli olun; Bazı insanlar dermal derken aslında yüzeydeki piercingleri kastetmektedir. Buradaki en büyük fark, yüzey piercinginin cildin yüzeyine oturan ve bir giriş ve çıkış noktası olan bir halter olmasıdır. Deriyi sıkıştırarak, aksesuar için “geçit” oluşturmak üzere iğneyi içine sokarak ve orta kısım derinin yüzeyinin altına otururken her iki ucun da görülebilmesi için ete bir iğne sokarak oluşturulur.

Elmacık Dermal Piercing Modeli
Elmacık Dermal

Dermal Piercing Bakımı

İyileşme sürecinde, yeni delinmiş bölgeyi önerilen süre boyunca kapalı tuttuğunuzdan emin olun. Açtıktan sonra, günde iki kez deniz tuzu veya tuzlu su çözeltisiyle temizleyebilirsiniz.

İyileşme sürecinde takınız ile oynamanız ya da çıkarmanız iz kalmasına sebebiyet verebilir ve iyileşme süreci uygun şekilde yürütülmezse piercinginiz enfekte olabilir.

Oluşan kabuk birikintileri normaldir, bunları tuzlu su karışımını kullanarak kağıt havlu ile nazikçe silebilirsiniz. Olası bakteri yayılımını durdurmak için her seferinde yeni bir kağıt havlu kullanmanız önemlidir. İyileşme sürecinde de piercing bölgesini su ile temastan kaçının. Duş sırasında olduğu gibi bundan kaçınamıyorsanız, en azından ıslanmamasını sağlamak için deliği kapatın.

Parmak Dermal Piercing
Parmak Dermal

Dermal Piercing İyileşme Süresi

İyileşme süresi kişiden kişiye farklılık gösterir. Dermal piercing için ortalama iyileşme süreci 1 ila 3 ay sürer. İlk birkaç gün şişme ve kabuklanma normaldir. Şiddetli ağrı veya şişlik, kötü koku, cilt kızarıklığı veya döküntü gibi durumlarda tıbbi yardım almaktan çekinmeyin.

Dermal Piercing nasıl değiştirilir?

Piercing tamamen iyileştikten sonra değiştirebilirsiniz. Bu süreçte kendinize güveniyorsanız, kendiniz deneyebilirsiniz. Kurutmadan önce ellerinizi ve piercing bölgesini sırasıyla antibakteriyel sabun ve tuzlu su solüsyonu ile iyice yıkadığınızdan emin olun. Piercingi saat yönünün tersine çevirin, ancak asla zorlamayın. Herhangi bir direnç varsa, işlemi durdurun. Mücevheriniz inatçıysa veya doğru yapıp yapmadığınızdan emin değilseniz, güvenli ve doğru bir şekilde yapılması adına piercing yaptırdığınız yerden yardım alabilirsiniz.

Dermal piercing çok acıyor mu?

Diğer piercing modellerinde olduğu gibi bu piercing türünde de acı olacaktır. Acı toleransınız yüksek değilse büyük olasılıkla ciddi rahatsızlık hissedebilirsiniz.

Dermal piercing nasıl yapılır?

Çıkış noktası olmadığı için takı vücuda girer ve daha sonra cilt yüzeyinin altına yerleştirilen bir çapa ile yerinde tutulur. Etinizin küçük bir parçasını çıkarmak için deride küçük bir delik oluşturan bir iğne veya dermal zımba kullanılır. Ardından bölgeye ayaklı veya yuvarlak tabanlı bir dermal ankraj yerleştirilir. Son olarak takılar ankraja vidalanır.

Dermal piercing iz bırakır mı?

Piercingin çıkarılması için bir neşter ya da kesi yapılması gerekiyorsa geride bir yaza izi kalması mümkündür.

Yorumlar
4

Yorum ekle

© Copyright 2024 Dövme Stüdyo - All rights reserved.