14 Farklı Kulak Piercing Modeli

14 Farklı Kulak Piercing Modeli

Kulak piercing yaptırmak istiyorsanız, muhtemelen farklı modeller ve piercing çeşitleri kararsız kalmanıza neden olmuş olabilir. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından çokça ilgi gören kulak piercing modellerini bu yazımızda inceliyoruz.

Kulak Piercing Yerleri ve İsimleri

Birbirinden farklı kulak piercinglerini listelediğimiz bu yazımızda tüm kulak piercing yerlerini ve isimlerini öğrenebileceksiniz. Günümüzde en çok tercih edilen piercing türleri tragus ve helix olsa da listelediğimiz piercing modellerine göz atarak kendinizi farklı hissettirebilecek modelleri inceleyebilirsiniz. Kulak bölgesinde kullanımı mümkün olan tüm piercing isimleri;

Kulak Piercing İsimleri
Kulak Piercing İsimleri
  1. Tragus
  2. Anti-Tragus
  3. Helix
  4. Forward (Ön) Helix
  5. Snug
  6. Rook
  7. Daith
  8. Flat
  9. Conch
  10. Orbital
  11. Endüstriyel
  12. Auricle
  13. Standart Lobe
  14. Yatay Lobe

1. Tragus Piercing

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen tragus piercingleri, kulak kanalının önünde küçük bir çıkıntı olan tragus üzerinde bulunan bir kıkırdak piercing türüdür. Tragus, kulak memesinin etli alt kısmına göre delmesi daha zor olan bir bağ dokusu türü olan kıkırdaktan yapılmıştır. Tragus piercingleri, küçük taşlı piercingler veya halkalar dahil olmak üzere çeşitli küpelerle kullanılmaktadır. Tahriş veya enfeksiyondan kaçınmak için tam oturan takılar seçmek önemlidir. Tragus piercingleri tipik olarak bir iğne ile yapılır, ancak bazı kişiler iğne yerine tabanca kullanabilir. Enfeksiyon riskini en aza indirmek için steril ekipman kullanan ve uygun delme tekniklerini takip eden saygın bir piercing stüdyosu seçmek önemlidir. Ek olarak bu piercing türünün iyileşme süresi 3 ila 6 ay arası değiştirmektedir.

Tragus Piercing
Tragus Piercing

2. Anti Tragus Piercing

Kulak memesinin hemen üst kısmının delinmesi ile elde edilen bir piercing türüdür. Anti tragus, tragusun tam karşısında yer alır. Bu nedenle adının başına anti ibaresi getirilmiştir. Diğer kıkırdak piercinglerine göre bu piercing modelinde biraz daha fazla acı hissetmeniz olasıdır. Buna ek olarak iyileşme süresi 6 ila 12 ay kadar sürebilmektedir.

Anti Tragus
Anti Tragus

3. Helix Piercing

Erkek ve kadınlar tarafından ortak olarak en çok kullanılan ve sevilen bir tür olan Helix piercingler genellikle sarmal yapıdadır. Kulağın dış kenarında bulunan bir kıkırdak piercingidir. Bölgede bulunan kıkırdak ince bir yapıda olduğundan acı şiddeti oldukça azdır. Sadece sarmal olarak değil aynı zamanda taşlı piercing modelleri de bu bölgede tercih edilmektedir. Helix’ler için iyileşme süresi 2 ila 4 ay arası değişmektedir. Bu sürenin bakım süreciniz ile doğrudan ilgili olduğunu belirtmemizde fayda var.

Helix Piercing
Helix Piercing

4. Forward (Ön) Helix Piercing

Ön Helix, ingilizce tabir ile Forward Helix türü tragus bölgesinin hemen üst kısmına, kulağın üst kıkırdağına yapılan bir piercing türüdür. Genellikle taşlı ya da standart top şeklindeki piercing çeşitleri ile kullanılmaktadır. Kullanım sayısı gittikçe artan Forward Helix’in iyileşme süresi 3 ila 9 ay arası bakıma bağlı olarak değişmektedir.

Forward (Ön) Helix
Forward (Ön) Helix

5. Snug Piercing

Kulağın iç kenarında, kulak memesinin hemen üzerinde bulunan bir tür kıkırdak piercingidir. Bu piercing modelinin kullanımında kulak anatomisi ön plana çıkmaktadır. Kulağınızın yapısına bağlı olarak bazen piercing reddi (vücudunuzun piercingi dışarı doğru itmesi) gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Kulağınızın iç bölgesinde bulunan kıkırdak yapısı çıkıntılı bir şekle sahip değilse muhtemelen bu model size göre değildir. Ancak yine de bir uzman tarafından kulak yapınızın incelenmesinde fayda vardır. Snug piercingleri genellikle 4 ila 6 ay arası bir süre de tamamen iyileşmiş kabul edilmektedir. Ek olarak bakım sürecinin iyi yönetilmemesi bu süreci uzatabilir.

Snug Piercing
Snug Piercing

6. Rook Piercing

Kulağınızın yapısına bağlı olarak kullanabileceğiniz bir diğer model ise Rook piercing türüdür. Kulak anatominiz bu piercingi kullanmanız için uygunsa şanlısınız demektir. Çünkü son dönemin yükselen trend piercing çeşitleri arasında yer alıyor. İyileşme süresi 3 ila 10 ay arası olan Rook piercing modelini iyi bir bakım süreci sonrası farklı kombinasyonlarla kullanarak yeni bir stil yaratabilirsiniz.

Rook Piercing
Rook Piercing

7. Daith Piercing

Kulak deliğinin üstünde yer alan küçük kıkırdağa uygulanan Daith piercing halka şeklindeki piercing modelleri ile tercih edilmektedir. İyileşme süresi 9 ay gibi bir süreci kapsayan bu model için bakım talimatlarına uyulması önemlidir. Son zamanlarda Daith piercingin, migren ve diğer baş ağrısı hastalıklarına iyi geldiği olduğu düşünülmektedir. Ancak bu iddiaları destekleyen herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Bir hastalığınıza ilişkin tedavi amaçlı bu piercingi yaptırmayı düşünüyorsanız, bir Akupunktur uzmanından veya ilgili sağlık uzmanlarından yardım almanızda fayda vardır.

Daith Piercing
Daith Piercing

8. Flat Piercing

Kulak kepçesi üzerine yapılan bir kıkırdak piercing türüdür. Son dönemlerin gözde piercingleri arasında yer alıyor ve gün geçtikçe kullanan kişi sayısı artıyor. Flat piercing türünün acı seviyesi diğer kıkırdak piercing türlerine oranla biraz daha ağrılı olabilir. İyileşme süresi ise bakım talimatlarına uymanıza bağlı olarak 6 ila 12 ay gibi bir süreci bulmaktadır.

Flat Piercing
Flat Piercing

9. Conch Piercing

Kulak piercing türleri arasında en fazla acı hissedebileceğiniz tür Conch piercingtir. Kulağın merkez iç noktasına yapılan bir piercing çeşidirdir. Acı hissiyatı yüksek olması nedeniyle pek fazla tercih edilmeyen bir türdür. İyileşme süresi 6 ila 9 ay gibi bir süreci kapsar. Oldukça güzel gözüken conch piercingini, acı eşiğinize güveniyor ve bakımını yapabileceğini düşünüyorsanız tercih etmelisiniz.

Conch Piercing
Conch Piercing

10. Orbital Piercing

Conch piercing ile benzer delim noktalarına sahip olan Orbital piercing, farklı olarak sarmal halka şeklinde takılar ile kullanılmaktadır. Orbital piercing de günümüzün yükselen trendleri arasında yer almaktadır. Oldukça fazla kullanıma sahip olan bu türün tamamen iyileşme süresi 4 ila 9 ay arası bir süreci kapsar.

Orbital Piercing
Orbital Piercing

11. Endüstriyel Piercing

Kulağın üst bölümünün iki kez delinmesi ile elde edilen bir piercing türüdür. Endüstriyel piercing iki delik arasında köprü oluşturur. Bu nedenle köprü piercing olarak da bilinmektedir. İyileşme süresi diğer kulak piercinglere benzer şekilde 6 ila 12 ay arası bir süreci kapsar.

Endüstriyel Piercing
Endüstriyel Piercing

12. Auricle Piercing

Kulak kenarının iç kısmı delinerek elde edilen Auricle piercing, genellikle taşlı ve standart top şeklindeki piercing modellerini ile kullanılmaktadır. 6 ila 8 ay arası iyileşen Auricle, farklı piercing türleri ile kombine edilerek özgün stiller oluşturulabilir.

Auricle Piercing
Auricle Piercing

13. Standart Lobe Piercing

Kulak memesinin delinmesi ile elde edilen bir piercing türüdür. Bölge genellikle küpe takmak için kullanılsa da bir piercing için oldukça elverişli bir yerdir. Orbital, helix gibi piercing türleri ile birleştirilerek farklı kombinasyonlarda kullanılabilir. Lob piercingleri, en yaygın kulak delme türüdür. Bu piercingler tipik olarak hızlı bir şekilde iyileşir ve nispeten az bakım gerektirir, bu da lobe piercingi, piercing konusunda yeni olanlar veya şık bir görünüm isteyenler için iyi bir seçim haline getirir. Ortalama iyileşme süresi 6 ila 8 hafta olduğu için çok sık tercih edilmektedir.

Standart Lobe Piercing
Standart Lobe Piercing

14. Yatay Lobe Piercing

Kulak memesi alt kısmına açılan iki delik ile kullanılmaktadır. Ancak bazen standart lobe bölgelerinde açılan iki adet deliğin kullanılarak takıldığını görebilirsiniz. Bu görünümde piercing topları kulak memesinin arkasında yer alır ve ön kısımda sadece metal yapının görünmesi arzu edilir. Yatay lobe piercing türünde standarta oranla biraz daha fazla acı hissedebilirsiniz. Kulak memesine uygulanması sebebiyle iyileşme süresi standart lobe ile aynıdır.

Yatay Lobe Piercing
Yatay Lobe Piercing

Kulak Piercing Bakımı

Tüm piercing türlerinde olduğu gibi kulak piercinglerinde de bakım süreci dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Kulak piercinginize sahip olduktan sonra piercing uzmanı bakım sürecine ilişkin talimatları sizinle ayrıntılı şekilde paylaşacaktır. Bakım sürecine uyulması iyileşme süresini kısalttığı gibi olası enfeksiyon risklerini de azaltmaktadır. Kulak piercingleri için günlük bakım rutini aşağıdaki gibidir.

  1. Kulak bölgesi günlük anti-bakteriyel solüsyon ile temizlenmelidir.
  2. Piercing bölgesine baskı yapmaktan kaçınmalısınız.
  3. Yan şekilde uyuyorsanız piercing bölgesine baskı yapmayacak şekilde uyumanızda fayda vardır.
  4. İlk 2-3 hafta deniz, havuz gibi toplu kullanıma açık yerleri kullanmamalısınız.
  5. Bölgeye baskı uygulayabilecek veya sürtünebilecek atkı, bere gibi aksesuarları kullanmamalısınız.
Kulak piercing acıyor mu?

Acı hissetme seviyeleri piercing türüne bağlı olarak değişmektedir. En fazla acı hissedebileceğiniz piercing türü Conch olarak bilinmektedir.

Kulak piercing ne zaman iyileşir?

İyileşme süresi bakımınız ile doğru orantılıdır. Bakım talimatlarına uymanız halinde piercinginiz ortalama 2 ila 6 ay arasında tamamen iyileşir.

İLGİLİ YAZILAR:

Yorum ekle

© Copyright 2024 Dövme Stüdyo - All rights reserved.